دانلود اپلیکیشن

پسماند قابل بازیافت چیست ؟

Recycle items

روزانه میلیون‌ها تن زباله تولید می‌شود و زباله‌ تبدیل به بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان‌ها شده است. بنابراین اهمیت مدیریت پسماند نسبت به گذشته بیشتر شده است. یکی از مهم‌ترین گام‌های مدیریت پسماند، بازیافت است. بازیافت زباله‌ها فواید زیادی داشته و به کاهش آلودگی محیط زیست، حفظ منابع طبیعی و صرفه جویی در انرژی کمک می‌کند. اولین قدم در بازیافت زباله، شناسایی مواد قابل بازیافت در طبیعت است. چرا که باید مواد قابل بازیافت را به شیوه صحیح تفکیک و بازیافت کنید. در ادامه همراه ما باشید تا مواد قابل بازیافت در طبیعت و نحوه تفکیک و بازیافت آن‌ها را به شما معرفی کنیم.

کاغذ

کاغذ یکی از پرکاربردترین ابزار‌ها در زندگی روزمره همه‌ی افراد در محل کار و نیز در منزل می‌باشد. این ابزار کاغذی که انواع متنوع و زیادی دارد، در منزل یا محل کار افراد به صورت روزانه دور انداخته می‌شود. به عنوان مثال روزنامه‌ها قدیمی، مجله ها، بسته‌بندی‌های کاغذی، مقواها، کارتن و… جزو وسایل بازیافتی به حساب می‌آیند.

پلاستیک

بسیاری از وسایل محیط زندگی ما از جنس پلاستیک و مواد قابل بازیافت هستند مانند: انواع ظروف پلاستیکی، ظروف مواد شوینده، پاک کننده، شیشه شوی، بطری‌های آب معدنی، بطری‌های نوشابه، درب‌ بطری ها، ظرف‌های شامپو پلاستیکی و بسیاری از موارد دیگری که در کتگوری ضایعات پلاستیک قرار می‌گیرند، قابل فروش و بازیافت هستند.

فلزات

بسیاری از ابزارهای فلزی که سال‌های سال در منزل شما وجود دارند، اکسیده شده‌اند و زیبایی خود را از دست داده‌اند و شما نمی‌توانید آن‌ها را استفاده می‌کنید و در واقع به عنوان ضایعات فلزات شناخته می‌شوند. اگر این وسایل و ابزارها، نما و شکل خود را طی مدت زمان طولانی از دست داده‌اند، می توانید به راحتی آن‌ها را بفروشید. به عنوان مثال شیرآلات منزل و لوله‌های پوسیده شده در قسمت‌های مختلف ساختمان، قوطی‌های آلومینیومی، قوطی نوشابه یا کنسرو، ظروف مسی، کابل‌های مسی، فویل آلومینیومی، میلگرد، قوطی رنگ فلزی و… می‌توانند به صنعت بازیافت همراه با درآمد، وارد شوند.

شیشه

بازیافت شیشه باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌ها می‌شود. دو روش برای بازیافت شیشه وجود دارد. برخی شرکت‌ها بطری‌ها را از مشتریان خود جمع‌آوری کرده و پس از شستشو و ضدعفونی کامل دوباره استفاده می‌کنند. سایر بازیافت‌کننده‌ها شیشه را بر اساس رنگ جداسازی می‌کنند (رنگ‌های شفاف، سبز و قهوه‌ای نباید ترکیب شوند چون لکه باقی می گذارند). شیشه به تکه‌های کوچک تبدیل می‌شود و به طور کامل توسط لیزر و آهن‌رباها تسویه و غربال و سپس ذوب شده و شکل جدیدی به خود می‌گیرند. معمولا ظروف و بطری‌های شیشه‌ای بازیافت می‌شوند. بازیافت شیشه‌های پنجره و لامپ‌ها پرهزینه و دشوار است.

وسایل الکترونیکی

بازیافت محصولات الکترونیکی مانند قوطی‌ و پلاستیک رایج نیست. جداسازی قطعات الکتریکی کار دشواری است و قراضه الکترونیکی قیمت چندانی ندارد. در واقع، بازیافت این محصولات هزینه‌های زیادی برای مصرف‌کنندگان و مشاغل به همراه دارد و هم‌چنین حاوی انواع مواد سمی مانند جیوه، سرب و مبردهای شیمیایی هستند. با این حال، شرکت‌هایی وجود دارند که در بازیافت این «زباله‌های الکترونیکی» تخصص داشته و بدون خطر آن‌ها را برای استفاده مجدد بازیافت می‌کنند.